Claudia Ramboer

Claudia werkt sinds juli 2016 bij Uticon. Na het afronden van de opleiding industrieel ingenieur elektromechanica aan de KU Leuven in Gent is ze aan de slag gegaan als onderzoeker aan dezelfde universiteit. Naast haar onderzoekstaken organiseerde ze ook workshops voor studenten en beurzen voor middelbare scholieren. Sinds juli 2016 heeft Claudia de overstap gemaakt naar de functie van junior project ingenieur bij Uticon.

Waarom Uticon?

“Wat ik vooral leuk vind, is dat het werk praktisch en resultaatgericht is. Je ontwerpt niet iets wat vervolgens mogelijk nooit gebruikt wordt. Nee, hetgeen dat ontworpen is wordt ook effectief uitgevoerd. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik heel veel leer en een mooi toekomstperspectief heb met verschillende doorgroeimogelijkheden.”

Claudia over haar werk bij Uticon

“Momenteel werk ik samen met zes Uticon collega’s aan een project bij een chocoladefabrikant. Gezien de grootte van het project werk ik vijf dagen per week op locatie bij de klant. Het doel is om een volledig nieuwe productielijn te plaatsen zodat de productie van witte chocolade vergroot kan worden. Binnenkort beginnen de collega’s van bouwkunde om het gebouw uit te breiden, en ondertussen zijn wij, vanuit werktuigbouwkunde/proces, volop bezig om de positie van de machines, het leidingwerk en alle voorzieningen te bepalen. Alles wordt in 3D getekend, zodat het onmiddellijk duidelijk wordt of er conflicten zijn met de structuur van het gebouw. Ook kijken we hoe de leidingen het best geplaatst worden zodat er zo veel mogelijk ruimte blijft voor de heftrucks en de operators. Daarnaast worden ook de P&ID’s opgemaakt, zodat er offertes aangevraagd kunnen worden voor de uitvoering van de werken.”

“Het intekenen en ontwerpen is eigenlijk een soort puzzel waarbij je telkens moet aftoetsen met de klant en productie. Hiervoor vindt er regelmatig overleg plaats met productie en natuurlijk ook met mijn Uticon collega’s. Geregeld loop ik de productievloer op om bij de laatst geplaatste lijn te kijken naar de voor- en nadelen van het ontwerp zodat ik deze kan meenemen in de nieuwe lijn. Het is erg boeiend om iets te tekenen dat in de nabije toekomst ook effectief gebouwd wordt. Binnenkort worden de nieuwe machines besteld door de klant en ben ik ook bij de werfopvolging betrokken.”

Persoonlijke ontwikkeling & de Uticon Food Academy

“Ik wil graag groeien in mijn werk; leren hoe productieprocessen in elkaar zitten en meer ontdekken over de verschillende branches waarin Uticon werkzaam is. Op die manier hoop ik te ontdekken wat het beste bij mij past; technisch specialist of meer coördinerend. Via de Uticon Food Academy heb ik twee cursussen gevolgd; een basisopleiding AutoCAD Plant3D en een opleiding Zuiveltechnologie. Voor de nabije toekomst staat “Revit voor werktuigbouwkundigen” en de administrator cursus van Plant3D op de planning. De Uticon Food Academy biedt een mooi aanbod aan cursussen, niet alleen technische of praktische cursussen, maar ook cursussen waarbij je je soft skills kunt verbeteren.”

De Uticon cultuur

“Het hangt misschien samen met de Nederlandse oorsprong van Uticon, maar ik vind de werkmentaliteit heel open en direct. Het klinkt misschien cliché, maar als je iets of iemand nodig hebt kun je iedere persoon direct aanspreken voor hulp, ook collega’s op andere projecten of van andere vestigingen. Daarnaast krijg ik door alle opleidingsmogelijkheden echt het gevoel dat Uticon potentieel ziet in mij en bereid is om in mij te investeren.”

Wil jij ook bij Uticon werken?

Rebecca Vilain

corporate recruiter
r.vilain@uticon.be
+32 487 350 407

Wil jij ook bij Uticon werken?

Neem contact op