Technologische innovaties staan centraal op AgriFoodTech

Publicatiedatum: 14 december 2018 00:00
Op woensdag 12 en donderdag 13 december was Uticon aanwezig op de derde editie van de AgriFoodTech. Er werd met bezoekers van gedachten gewisseld over processen, toekomstplannen en verdere marktontwikkelingen. Ook verzorgde Jurgen Gouwy, projectmanager bij Uticon, samen met Henri de Vreede, senior accountmanager bij Jiffy, een lezing over het automatiseren van de productielocatie van Jiffy in Zwijndrecht.


 

Hoe werkt automatiseren in de praktijk?

Jiffy staat aan het begin van de keten en levert allerlei toonaangevende substraatproducten voor de tuinbouwsector. Henri de Vreede van Jiffy heeft laten zien wat de innovaties zijn in hun sector. Recent is door Jiffy een enorme volautomatische productielocatie in gebruik genomen. De 1Plant vervangt vijf fabrieken. Uticon is vanaf het begin betrokken geweest. Jurgen Gouwy heeft de bezoekers van de lezing meegenomen in het proces vanaf idee tot een draaiende 1Plant. Automatisering, reductie van transportbewegingen, MES, de mens centraal zijn een aantal onderwerpen die toegelicht zijn. Ook werd er teruggekeken op de 1Plant, die nu bijna twee jaar in gebruik is, wat zijn de resultaten van alle innovaties?

Was je niet in de gelegenheid om de beurs te bezoeken of ben je ons misgelopen op de beurs en wil je meer informatie? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Interesse in Uticon?

Wil je meer weten over advies- en ingenieursbureau Uticon? Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk contact met je wordt opgenomen.