Productielijn friet Lamb Weston / Meijer

Met ruim 30 jaar ervaring specialist in de food


Achtergrond

Uticon is ontstaan in 1985. In de tachtiger jaren ontwikkelde de fritesindustrie in hoog tempo. Zowel in de Benelux als mondiaal. Dit is de sector waar Uticon zijn roots heeft en food met de paplepel ingegeven werd. In enkele jaren groeide Uticon uit tot multidisciplinair advies- en ingenieursbureau en verspreidde zich over Nederland en België. Vanuit vier vestigingen bedienen we onze opdrachtgevers. Al snel ontstond er marktverbreding, zowel in de food als non-food. In 2010 werd strategisch gekozen voor exclusief de food branche. De food branche is de wereld waar we ons thuis voelen, waar we jarenlange expertise en ervaring hebben opgebouwd. Food zit in onze genen.

Onze passie voor food

Uticon beheerst het totale project; vanaf de eerste strategische keuzes tot en met de oplevering. Ook ondersteunen we opdrachtgevers met hoogwaardig technisch personeel op interim basis. Daarbij zijn we een partner in de food branche die verder gaat dan alleen de techniek. Samen met onze opdrachtgevers, die we liever partners noemen, gaan we waar nodig diep de processen in. Anderzijds wordt ons advies- en ingenieursbureau niet beïnvloed door de dagelijkse operatie, zijn we in staat afstand te nemen en komen zo tot efficiënte en soms verrassende oplossingen. Out of the box denken dankzij een open mind leidt vaak tot nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Committed to excellence!

Dat beloven wij. Niet alleen aan onze opdrachtgevers, maar ook aan onze medewerkers. De engineering consultants zijn onze trots en staan centraal bij ons advies- en ingenieursbureau. Daarom willen we het beste uit hen halen en hun talenten optimaal benutten. We doen dit met de Uticon Food Academy.

Onze engineering consultants werken zowel vanuit de eigen vestigingen in Apeldoorn, Eindhoven, Yerseke en Gent (BE), als op de locaties van onze opdrachtgevers.

Werken bij Uticon