Innovatieve procesinstallatie geïntegreerd over vijf etages

Codrico, Rotterdam (NL)

Codrico is een productiebedrijf dat zich specialiseert in bewerking van maïs, graan en andere landbouwproducten zoals rijst, tarwe, fababonen, (kikker)erwten, linzen, et cetera.
Logo Codrico


“De aanpak van Uticon ten opzichte van andere advies- en ingenieursbureaus sprak ons aan. Hun meerwaarde is de pragmatische aanpak; ze denken niet in standaard projectaanpak en ‘schoolboekjes’, maar zijn bereid mee te denken en hebben een klantgerichte aanpak in de uitvoering. We zijn tevreden over de samenwerking met Uticon en zijn samen alweer bezig met een concept bouwaanvraag voor een volgend project.”


Joes van Genuchten

CEO Codrico

Er is een nieuwe zelfontwikkelde innovatieve procesinstallatie gebouwd en in bedrijf genomen ten behoeve van de productie van onder andere ingrediënten voor het produceren van Tortillachips en -producten. Uticon voerde de engineering en het construction management uit in dit uitdagende project.

Geïntegreerde productielijn

Toen Uticon begon aan het project had Codrico de hoofdcomponenten bij verschillende leveranciers al gekocht. Uticon heeft deze componenten in het gebouw geprojecteerd en er een totaalontwerp van gemaakt, zodat het een complete geïntegreerde productielijn werd. Daarnaast heeft Uticon de noodzakelijke bouwkundige aanpassingen uitgewerkt, de utilities aangepast en het construction management uitgevoerd.

De uitdaging was om het allemaal passend te krijgen binnen de bestaande gebouwen, verspreid over vijf etages en rekening houdend met de betonnen gebouwconstructies. Vanwege tijdsdruk liepen er een aantal stappen parallel. Zo verliep het bouwen, ontwerpen en plannen tegelijk. Codrico doorliep geen traditionele stappen en dan is het belangrijk dat een ingenieursbureau daarin mee kan gaan en niet vasthoudt aan de eigen aanpak.

Bijdrage Uticon

Het productieproces zoals door Codrico is ontworpen bestond nog niet, waardoor ze geen referentiekader hadden. Dat maakt zo’n project erg spannend. Uticon was een soort verzekering om de slagingskans te vergroten.

www.codrico.com

Diensten

  • Advies
  • Engineering

Expertises

  • Werktuigbouwkunde & procesinstallaties