Nieuwbouw Delicia toekomstbestendig tot in de details

Delicia, Tilburg (NL)

Delicia is producent van chocoladeproducten en gespecialiseerd in hagelslag, chocoladevlokken, crispies en andere chocoladeproducten zoals producten met een chocoladecoating (bijvoorbeeld chocolade kruidnoten). Deze specialist voorziet retail en industrie jaarlijks van ruim 24 miljoen kilogram chocoladeproducten. Uticon levert haar kennis en ervaring voor uiteenlopende projecten van het ambitieuze Delicia, zowel op bouwkundig, als op werktuigbouwkundig vlak.
"Ik heb de samenwerking met Uticon als heel soepel ervaren. In de samenwerking gaat het om kwaliteit, een proactieve werkhouding en de competenties van mensen, zowel bouwkundig, als engineering technisch."

"Ook Uticon heeft brede competenties met mensen die inzetbaar zijn op uiteenlopende projecten. Zo is invulling op kleinschalig niveau mogelijk en wordt er bijvoorbeeld één dag besteed aan de luchtbehandeling en de volgende dag staat de bouw centraal. Ze schakelen terug wanneer nodig en er is voldoende back-up vanaf de diverse locaties. De service wordt geborgd door de bredere organisatie.”


Jan Willem Pikaar

productie directeur Delicia

De nieuwbouw

Uticon is naast de diverse verbeteringen binnen het bestaande productieproces ook ingeschakeld om mee te denken over de nieuwbouw. Delicia had een tekort aan opslagruimte en de wens om extern opgeslagen product weer binnen te halen. Jan Willem Pikaar, productie directeur bij Delicia: “Ik hou van bouwen, maar zocht ondersteuning voor de details. We beschikken namelijk niet over inhoudelijke kennis om deze goed te beoordelen. Daarom hebben we Uticon voor het nieuwbouwproject opnieuw benaderd. Kennis van zaken, sterk in het voorbereiding- en realisatietraject en kwaliteitsbewaking, dat vinden we bij de ervaren mensen van Uticon. Ook hun kennis van food springt eruit."

De nieuwbouw bevat een magazijn voor 3.500 palletplaatsen, een uitbreiding van de verpakkingsafdeling, een logistieke ruimte en een milieustraat.


Bijdrage Uticon

Jan Willem: “Uticon had een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het plan, de advisering en toetsing van de bouwkosten én de beoordeling van de contractstukken. In samenspraak met de aannemer is er een kwaliteitsplan opgesteld. Daarnaast heeft Uticon een concept gemaakt voor de nieuwe inpaklijnen, welke naar de toekomst toe de nodige flexibiliteit moeten bieden.”

www.delicia.nl

Expertises

  • Bouwkunde & bouwconstructies