Advies voor dakverhoging vleeswarenfabrikant

Imperial Meat Products, Destelbergen (BE)

Met een vijftal locaties in België maakt Imperial Meat Products deel uit van de grootste vleesverwerkende organisatie in Europa; de Campofrio Food Group. Om de productie te optimaliseren, heeft Imperial besloten om alle logistieke activiteiten te centraliseren in Amando Destelbergen.
Logo Imperial Meat Products
“Erg belangrijk in een dergelijke samenwerking vinden wij dat een externe partij als Uticon voldoende alternatieven aandraagt. De kennis die Uticon meenam en hun kennis van trends en ontwikkelingen in de markt, heeft onze horizon verruimd. Uticon sluit hiermee goed aan op onze leidinggevende rol in de Belgische vleesindustrie.”


Ringo Schoutteten

projectmanager Imperial Meat Products

Verschillende scenario's

Door de verhuizing van verschillende productielijnen ontstond een overschot aan (lage) gebouwen geschikt voor productieafdelingen en een tekort aan (hoge) geschikte gebouwen voor het opslaan van eindproducten. Verschillende scenario’s zijn overwogen, onder andere uitbreiding en sloop/ nieuwbouw. Door Imperial is ook de optie om de gehele logistiek te outsourcen overwogen, maar uiteindelijk is de keuze gemaakt ca. 1600 m² hal te verhogen.

Duurzame oplossing

Niet alleen vanuit kostenoogpunt was dit een zeer gunstige oplossing, ook vanuit duurzaamheid zijn hier grote voordelen aan verbonden: vermijden van sloopafval en besparen van bouwmateriaal (bijna 100% hergebruik). Het voordeel was dit het ideale dak was voor een dakverhoging. Het bestaande dak, de bestaande vloeren en de bestaande draagstructuur zijn grotendeels intact gebleven en het bestaande dak is letterlijk in enkele dagen tijd 4 meter opgetild.

Bijdrage Uticon

Uticon heeft in de voorstudies geadviseerd over de verschillende mogelijke oplossingen en heeft daarna de bouwkundige plannen, de constructieve studie en tenderdocumenten voor een dakverhoging gemaakt. Dankzij de eigen engineeringsafdeling heeft Imperial de uitvoeringsbegeleiding vooral zelf gedaan.

www.imperial.be

Discipline

  • Bouwkunde & bouwconstructies

Projectfases

  • Initiatief
  • Definitie
  • Ontwerp
  • Aanbesteding
  • Realisatie