Nieuwe productlocatie substraat en potgrond

Jiffy International, Zwijndrecht (NL)

Jiffy International is een toonaangevende wereldwijde leverancier van milieuvriendelijke vermeerderingssystemen, hydroponic systemen, potten en substraten voor de tuinbouwsector. Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers.
Logo Jiffy

Samenvoeging tot één nieuwe productlocatie

De huidige substraat productlocaties van Jiffy worden samengevoegd tot één locatie op industrieterrein Groote Lindt. Op de nieuwe locatie in Zwijndrecht zullen veengronden en andere grondstoffen worden aangeleverd, bewerkt en gemengd tot hoogwaardige substraten voor telers. Daartoe bouwt het bedrijf op deze locatie productiehallen van circa 27.000 m² en 550 m² kantoor. 

Verheugd over komst

Robert Kreukniet, wethouder economie van de gemeente Zwijndrecht, is verheugd over de keuze van het bedrijf om zich in Zwijndrecht te vestigen. ‘De komst van Jiffy biedt een prachtige impuls voor onze lokale economie en werkgelegenheid. Het toont ook aan welke kracht er uitgaat van de unieke ligging van onze bedrijventerreinen die zijn gelegen aan snelwegen en water.’ De nieuwe productielocatie van Jiffy wordt uiterlijk 31 december 2016 opgeleverd en zal circa 100 arbeidsplaatsen bieden. Met het bouwproject is een investering tussen de €25 en €35 miljoen gemoeid.

Bijdrage Uticon

Daartoe wordt de huidige insteekhaven omgebouwd tot zeehaven om coasters te kunnen laten aanmeren. Aan Uticon de eer dit project bouwkundig en procesinstallatie technisch te begeleiden.

www.jiffygroup.com

Diensten

  • Advies
  • Engineering

Expertises

  • Werktuigbouwkunde & procesinstallaties
  • Bouwkunde & bouwconstructies