Uitbreiding productielocatie met state-of-the-art productielijn

Lamb Weston/ Meijer, Bergen op Zoom (NL)

Lamb Weston/ Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken, investeerde € 120 miljoen euro in haar fabriek in Bergen op Zoom. Uticon werd ingeschakeld voor het advies & engineering en het projectmanagement op gebied van bouw, milieu en utilities van het brownfield project.
Logo Lamb Weston/ Meijer
"Dit is het grootste project dat we ooit hebben gedraaid, en vanwege brownfield is alles ingewikkeld. Dit maak je waarschijnlijk maar één keer mee. De toegevoegde waarde van Uticon is gelukkig een stuk ontzorging. Dit zit hem in keuzes maken en het bewaken van het tijdspad."

"De samenwerking met Uticon is goed. De interne organisatie van Uticon zit goed in elkaar. De flexibiliteit is heel prettig, er kan op- en afgeschakeld worden wanneer nodig. We hebben wel moeten wennen, eerst regelden we alles zelf en hebben we er nooit externen bij gehad."


John Verbrugge

senior corporate projectmanager Lamb Weston/ Meijer

Duurzaamheid

De huidige fabriek in Bergen op Zoom is uitgebreid om de nieuwe, state-of-the-art productielijn voor premium bevroren aardappelproducten te installeren. Hiervoor is een hectare grond bijgekocht. Ook is de bestaande plant compleet vernieuwd. De nieuwe productielijn voor premium producten past in de strategie van Lamb Weston/ Meijer om te blijven investeren om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen en tevens haar productieprocessen verder te optimaliseren.

Met de investering is de productielocatie in Bergen op Zoom een stuk duurzamer geworden. Het energieverbruik is flink gedaald door het hergebruiken van de bakdampen, het efficiënter invriezen, een langere vriestunnel en het effectiever benutten van leidingwater. Ook zijn er diverse innovaties doorgevoerd.

Bijdrage Uticon

Uticon is begonnen met een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden van de uitbreiding op de huidige locatie. Vanuit deze studie is het ontwerp verder uitgewerkt en is de bouw- en milieuvergunning verzorgd. Gedurende de uitvoering heeft Uticon de bouwbegeleiding verzorgd en toezicht gehouden op de veiligheid. Tevens voerde Uticon het projectmanagement uit over de disciplines bouwkunde, constructie, gebouw gebonden installaties en proces installaties.

www.lambweston.eu

Expertises

  • Bouwkunde & bouwconstructies
  • Werktuigbouwkunde & procesinstallaties
  • Gebouw Gebonden Installaties (W & E)