Projectleider Bouwkunde

Coachend aansturen | Adviseren | Vrijheid

Wat houdt de functie van Projectleider Bouwkunde in?

Als Projectleider Bouwkunde adviseer je de opdrachtgever vanuit je eigen vakdiscipline en denk je conceptueel mee met zijn plannen. Je werkt programma’s van eisen uit en stelt haalbaarheidsanalyses, kostenramingen en planningen op. Je bent eindverantwoordelijk voor het hele traject. Je krijgt daarbij veel vrijheid, waarbij een beroep wordt gedaan op je ondernemerschap. Je stuurt op een motiverende manier je projectteam aan en zorgt ervoor dat jouw projecten tot een goed einde worden gebracht. 

De projectleidersfunctie bij Uticon is een afwisselende mix van techniek (advies, ontwerp) en projectmanagement. Daarbij is kennis van aanverwante disciplines en productieprocessen in de foodbranche een extra kwaliteit om je werk goed te kunnen doen. Maar ook de beheersing van alle facetten van projectmanagement is een belangrijke pijler. Werken als Projectleider Food bij Uticon betekent dus werken in een veelzijdige functie.

Wil je meer weten over deze veelzijdige functie? Onze collega bouwkundig projectleider Ivar Maessen aan het woord.

Ben jij onze Projectleider Bouwkunde?

Ben je het niveau van projectleider ontstegen? Gewoon solliciteren, want ook voor een Senior Projectleider of Projectmanager hebben wij ruimte.

 • Je hebt bachelor of master werk- en denkniveau en een bouwkundige opleiding.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen van pve’s, bestekken, kostenramingen, planningen en bouwvergunningstrajecten.
 • Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur bij een ontwerp- of adviesbureau in de (food-) industrie. Ervaring in de industrie is een must.
 • Je hebt kwaliteiten op het gebied van projectmanagement.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Belangrijke competenties voor een projectleider zijn: goede communicatieve vaardigheden, creativiteit, klantgerichtheid, overtuigingskracht, projectbeheersing, resultaatgerichtheid en stressbestendigheid.

Wat kun je van ons verwachten?

Werken bij Uticon betekent het uitvoeren van afwisselende projecten vanuit kantoor of op projectlocatie.  Onze projecten zijn verspreid over gans Vlaanderen, daarom hebben we collega’s uit de verschillende provincies en is het niet noodzakelijk om dagelijks of zelfs wekelijks op kantoor in Gent (Destelbergen) aanwezig te zijn. Het is wel aan te raden om naar de tweemaandelijkse teammeetings te komen, omdat je anders de ‘after work drink’ mist (en dat wil je niet!).

 Verder vind je bij ons:

 

 • Een technische inhoudelijke uitdaging, veelzijdigheid en dynamiek
 • Een informele sfeer met gezellige collega’s
 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid
 • Mooi salaris aangevuld met een volledig pakket extralegale voordelen
 • Flexibiliteit in arbeidstijden, mogelijkheid tot thuiswerk en een goede werk-privébalans
 • Een blijvende persoonlijke ontplooiing dankzij opleidingen, cursussen en trainingen vanuit onze Uticon Food Academy maar daarnaast ook doorgroeimogelijkheden

Solliciteer! 

Voel jij je aangesproken door onze bedrijfscultuur en ben je die ervaren duizendpoot die wij zoeken? Stuur dan direct je curriculum vitae via de knop "solliciteren".


Past onze cultuur bij jou?

Met ‘hoe was je weekend’ starten we de week. De één vliegt naar de sportvereniging met de kids, de ander staat zelf op het veld, weer een ander heeft een Netflix-marathon gehouden of is gaan uitwaaien aan zee. Als je wilt kun je ons allemaal leren kennen, tijdens het werk maar ook tijdens afdelings- en personeelsuitjes die we regelmatig organiseren. Je partner en evt. kinderen betrekken we hier natuurlijk ook bij.

Jezelf ontplooien doe je ook bij ons. In iedere functie, op elk niveau kun je je eigen kansen creëren en grijpen. Om je technische kennis of bijvoorbeeld je projectmanagement skills verder te ontwikkelen neem je deel aan kennissessies die we organiseren met de Uticon Food Academy.

Werken bij Uticon betekent altijd werken voor meerdere klanten (vanuit kantoor of op projectlocatie). Je werkt aan mooie uitdagende projecten die soms gelijktijdig lopen en soms elkaar opvolgen, in een omgeving waar er resultaat wordt verwacht. Als Uticonner heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en verwachten we dat je hier goed mee om kunt gaan. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en je collega’s staan klaar om je te helpen, want projecten doen we met z’n allen. Bekijk hier alvast enkele projecten waar we trots op zijn en enkele collega’s zodat je een goed beeld krijgt van het werken bij Uticon.

Jouw contactpersoon