Senior Technisch Projectleider

Multidisciplinair talent | Ondernemersmentaliteit | Dynamische functie

Wat houdt de functie van Senior Technisch Projectleider in?

Als expert binnen de voedingsmiddelenindustrie realiseer jij innovatieve projecten bij de klanten van Uticon. Samen met jouw team verbeter je processen en ben je de spil in aanpassings- of volledige brown- en greenfieldprojecten. Met meer dan 30 jaar focus op de food heeft Uticon een brede en gevarieerde klantengroep opgebouwd waar we trots op zijn. 

Je hebt als Senior Technisch Projectleider de multidisciplinaire verantwoordelijkheid en leiding over het hele traject: de ontwikkeling van ideeën, het uitwerken van concepten tot een praktisch ontwerp, het aanbestedingstraject en de realisatie. Inhoudelijk een veelzijdige job, vol dynamiek. Je hebt de vrijheid om je eigen koers te bepalen wat een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Hierbij wordt een beroep gedaan op je ondernemerschap. 

Je adviseert onze klanten vanuit je eigen multidisciplinaire kennis en ervaring, je denkt conceptueel mee met de planvorming en bent praktisch en daadkrachtig tijdens het verdere ontwerptraject. Planningen en kostenramingen stel je op en bewaak je tijdens de aanbesteding en uitvoering. Je leidt op inspirerende wijze een multidisciplinair team en realiseert samen projecten die onze klanten daadwerkelijk verder helpen. Jij kunt mensen verbinden: ze werken graag met je samen.

Welke vaardigheden heb je nodig als Senior Technisch Projectleider?

 • Je genoot een technische opleiding en hebt deze succesvol afgerond;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met de procestechniek;
 • Je hebt minimum 10 jaar ervaring in multidisciplinaire projecten, bij voorkeur in de voedingsindustrie;
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk in de food;
 • Jouw projectmanagement skills zorgen ervoor dat je ieder project met succes kan afronden;
 • Je streeft in je rol altijd naar een optimale klantentevredenheid;
 • Je beschikt over een ondernemersmentaliteit; je kunt goed omgaan met de vrijheid en verantwoordelijkheid die deze functie met zich meebrengt;
 • Jouw vlotte communicatie komt van pas bij onderhandelingen;
 • Jij maakt makkelijk connecties en hebt een groot inlevingsvermogen: mensen werken graag met jou samen;
 • Je werkt nauwkeurig en beschikt over een analytisch denkvermogen;
 • Je beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal op hoog niveau.

Wat kun je van ons verwachten?

Werken bij Uticon betekent een functie met veel afwisseling, zelfstandigheid en vrijheid.  

Verder vind je bij ons: 

 • Een technisch inhoudelijke uitdaging die je scherp houdt, en waarin geen dag hetzelfde is;
 • Vrijheid om je eigen koers te bepalen;
 • Een mooi salaris aangevuld met een volledig pakket extralegale voordelen;
 • Flexibiliteit in arbeidstijden en mogelijkheid tot thuiswerk;
 • Een informele sfeer met gezellige collega’s;
 • Volop doorgroeimogelijkheden, en daarnaast een blijvende persoonlijke ontplooiing dankzij opleidingen, cursussen en trainingen vanuit onze Uticon Food Academy.  

Woon je niet meteen in de buurt van ons kantoor? Geen probleem. Onze projecten zijn verspreid over gans Vlaanderen, daarom hebben we collega’s uit de verschillende provincies en is het niet nodig om frequent op kantoor in Gent (Destelbergen) aanwezig te zijn.

Solliciteer! 

Voel jij je aangesproken door onze bedrijfscultuur en ben je die ervaren duizendpoot die wij zoeken? Solliciteer! 

LET OP! Ivm corona is de startdatum voor deze functie nog niet duidelijk en zal deze niet op korte termijn zijn.

Past onze cultuur bij jou?

Met ‘hoe was je weekend’ starten we de week. De één vliegt naar de sportvereniging met de kids, de ander staat zelf op het veld, weer een ander heeft een Netflix-marathon gehouden of is gaan uitwaaien aan zee. Als je wilt kun je ons allemaal leren kennen, tijdens het werk maar ook tijdens afdelings- en personeelsuitjes die we regelmatig organiseren. Je partner en evt. kinderen betrekken we hier natuurlijk ook bij.

Jezelf ontplooien doe je ook bij ons. In iedere functie, op elk niveau kun je je eigen kansen creëren en grijpen. Om je technische kennis of bijvoorbeeld je projectmanagement skills verder te ontwikkelen neem je deel aan kennissessies die we organiseren met de Uticon Food Academy.

Werken bij Uticon betekent altijd werken voor meerdere klanten (vanuit kantoor of op projectlocatie). Je werkt aan mooie uitdagende projecten die soms gelijktijdig lopen en soms elkaar opvolgen, in een omgeving waar er resultaat wordt verwacht. Als Uticonner heb je veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid en verwachten we dat je hier goed mee om kunt gaan. Je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en je collega’s staan klaar om je te helpen, want projecten doen we met z’n allen. Bekijk hier alvast enkele projecten waar we trots op zijn en enkele collega’s zodat je een goed beeld krijgt van het werken bij Uticon.

Jouw contactpersoon