Babak Jabery aan het woord

Project engineer/ architect, Bouwkunde & bouwconstructies, Apeldoorn

Babak werkt sinds maart 2010 bij Uticon. Na het afronden van zowel de MTS als HTS Bouwkunde heeft hij eerst vier jaar als tekenaar bij een architectenbureau in Eindhoven gewerkt. Hierna is hij als bouwkundig tekenaar bij Uticon aan de slag gegaan. Op hetzelfde moment dat hij startte bij Uticon is hij ook aan de vierjarige opleiding tot architect aan de Academie voor Architectuur begonnen. Deze heeft Babak succesvol afgerond waarna hij binnen Uticon gepromoveerd is naar zijn huidige functie als project engineer/ architect.

Is dit jouw vakgebied?

Babak over zijn werk bij Uticon

“Op dit moment werk ik aan een uitbreiding en verbouwing van een bestaande fabriek in Duitsland. We werken met een multidisciplinair projectteam en hebben onlangs de bestekfase afgerond. Ik werk nu aan het opstellen van documenten voor bouwvergunningsaanvragen. Hiervoor hebben wij als projectteam geregeld overleg met Duitse adviseurs in verband met de Duitse regelgeving. Indien nodig worden documenten/tekeningen aangepast.”

“Er zit grote variatie in mijn werkzaamheden. Ik ben altijd bouwkundig bezig, maar de ene keer met bijvoorbeeld het opzetten van een masterplan en de andere keer met het uitwerken van bouwkundige details. Omdat we integraal ontwerpen werk ik altijd in multidisciplinaire projectteams. Hierbij heb ik overleg met zowel collega’s van Bouwkunde, Werktuigbouwkunde/Proces en Installatietechniek, als de klant en externe adviseurs.”

Project engineer bouwkunde & bouwconstructies aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“De grote diversiteit aan zowel werkzaamheden als type projecten. Afgelopen jaren heb ik bijvoorbeeld aan de uitbreiding van een monumentaal pand gewerkt, aan de nieuwbouw van frietfabrieken in zowel China als Rusland en ook aan verbouwingen en nieuwbouw van verschillende kantoorgebouwen. Dat je telkens met iets nieuws bezig bent maakt het leuk en interessant. Elk project heeft zijn eigen problemen en uitdaging dus kun je veel leren. Op die manier kun je doorgroeien in zowel je vakgebied als je functie.”

Ambities

“Ik wil mezelf graag ontwikkelen op het gebied van industriële architectuur. Meer aandacht voor architectuur van fabrieken op zowel functioneel als esthetisch gebied. Daarnaast wil ik graag doorgroeien naar de functie van projectleider.”

De Uticon cultuur

“Er heerst een prima sfeer binnen Uticon. De cultuur is informeel, open en direct. Hierdoor kun je makkelijk met elkaar communiceren en loop je makkelijk naar een collega toe om iets te vragen of overleggen.”

Ook werken bij Uticon?