Henk Geelhoed aan het woord

Project engineer, Werktuigbouwkunde & procesinstallaties, Yerseke

Voor Henk is Uticon de eerste werkgever sinds zijn afstuderen aan de HTS Werktuigbouwkunde in 1996. Tijdens zijn afstudeerstage kwam hij in contact met enkele Uticon medewerkers. Hieruit volgde een gesprek met Simon Bruijnooge, algemeen directeur bij Uticon, en is Henk bij Uticon gaan werken. Zijn huidige functie is die van project engineer.

Is dit jouw vakgebied?

Henk over zijn werk bij Uticon

“Sinds een jaar werk ik op een project in Duitsland. Het is een project voor de uitbreiding van een productielijn bij een frietfabrikant. Een groot gedeelte van het project heb ik voltijd op locatie gewerkt. Nu draait de lijn en bevindt het project zich in de nazorgfase. Ik werk nu de ene week in Duitsland op locatie, de andere week in Nederland op kantoor.”

“Mijn werkzaamheden bestaan op dit moment vooral uit tekenwerk; het updaten van de 3D modellen, lay-outs en P&ID’s naar de as built situatie. Hier horen ook de opnames in de fabriek bij. Tijdens de verschillende fases van projecten komen er natuurlijk veel meer verschillende taken op mijn bord dan alleen opnames en tekenwerk. Zo hou ik me ook bezig met het beantwoorden van vragen van collega’s, leveranciers en de klant, het aanvragen van offertes bij leveranciers, het beoordelen van ontwerpen en offertes en uiteindelijk maken van een leverancierskeuze. Ook het aansturen van de leveranciers hoort erbij. Verder zijn rekenwerk, het zelf ontwerpen en installatie begeleiding nog onderdeel van mijn werk.” 

Project engineer werktuigbouwkunde en procesinstallaties aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Mensen zeggen weleens dat het niet meer van deze tijd is om zo lang bij je eerste echte werkgever te blijven. Mijn werk biedt mij echter zoveel diversiteit en afwisseling dat ik niet de behoefte heb om elders aan de slag te gaan. Er zit enorm veel verschil tussen de verschillende klanten en natuurlijk de projecten. Na het afronden van een project ga je weer verder naar een volgend project of een andere klant waardoor je eigenlijk weer een nieuwe werkomgeving hebt. Daarnaast heb je ook nog de afwisseling tussen het werken op het Uticon kantoor en werken op locatie bij de klant. Natuurlijk hebben er in die 21 jaar ook weleens projecten tussen gezeten die minder aantrekkelijk waren. Gelukkig zijn er dat maar weinig geweest en je weet dan dat het iets tijdelijks is.”

De Uticon Food Academy

“De opstart van de Uticon Food Academy vind ik een hele positieve ontwikkeling. Ook de geluiden die ik hoor van collega’s die hebben deelgenomen aan een activiteit van de Academy zijn positief. Iedereen wordt de mogelijkheid geboden om zichzelf te ontwikkelen en aanvullende kennis op te doen. Het deelnemen aan de verschillende activiteiten van de Academy is vrijwillig. Voor mij is het er helaas nog niet van gekomen om deel te nemen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik erg veel op locatie heb gewerkt, maar binnenkort neem ik deel aan de kennissessie ATEX.”

De Uticon cultuur

“Hoewel ik afgelopen jaren relatief veel op locatie heb gewerkt, kan ik zeggen dat de sfeer binnen Uticon heel open, direct en positief is.”

Ook werken bij Uticon?