Patrick van Prooijen aan het woord

Senior projectleider, Werktuigbouwkunde & procesinstallaties, Eindhoven

Patrick van Prooijen werkt sinds 2013 bij Uticon als senior projectleider in Eindhoven. Patrick heeft in het verleden diverse technische en management opleidingen gevolgd en verschillende functies vervuld: pijpfitter, werkvoorbereider, AutoCAD tekenaar/ engineer en nu dus al ruim 10 jaar projectleider. Patrick was voordat hij bij Uticon kwam werken al bekend met de foodsector, maar dan met name aan de uitvoerende kant. Om ook aan de voorkant van projecten betrokken te zijn en ervaring op te doen in het geven van advies, heeft hij de overstap naar Uticon gemaakt.

Is dit jouw vakgebied?

Patrick over zijn werk bij Uticon

“Drie dagen per week werk ik aan opdrachten op locatie bij de klant, ik ben één dag op kantoor en ik heb één dag ouderschapsverlof. Ik werk momenteel aan interne verbeter- en implementatieprojecten, zoals de BIM-werkmethodiek en VAULT (tekening beheersysteem).”

Projectleider/ teamleider werktuigbouwkunde en procesinstallaties aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Wat ik vooral leuk vind aan het werken bij Uticon is de diversiteit van de projecten en het feit dat er ook veel multidisciplinaire projecten zijn. Elke klant vraagt weer iets anders dus elk project brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Wat ik verder heel prettig vind is dat er binnen Uticon een hele open en transparante werksfeer is. Ik draag hier graag aan bij door voor een positieve sfeer op de afdeling te zorgen, om ervoor te zorgen dat we naar elkaar luisteren, zodat iedereen met plezier naar het werk gaat. Ik moet zeggen dat de onderlinge samenwerking binnen Uticon top is! De mensen zijn heel open en behulpzaam naar elkaar toe. Alles is bespreekbaar, zelfstandigheid wordt gewaardeerd, je hebt veel eigen verantwoordelijkheden en er wordt veel ruimte geboden voor opleiding, ontwikkeling en het nastreven van je ambities. Het motiveert mij dat ik het vertrouwen krijg om zaken aan te pakken en te veranderen naar eigen inzicht. Dus vooral de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid die ik geniet vind ik heel prettig werken.

Mijn ambities en de Uticon Food Academy

“Ik wil vooral nog mijn technisch inhoudelijk proceskennis van de food verder ontwikkelen. Ook andere aspecten binnen projecten, zoals het uitvoeren van haalbaarheidsstudies en masterplanstudies wil ik verder leren beheersen. De Uticon Food Academy heeft tot nu toe zeker een rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Ik heb al verschillende cursussen gevolgd, zoals EHEDG en de cursus Procestechniek Zuivel. De cursus ‘contractmanagement’ zit nog in de planning. Daarnaast heb ik ook deelgenomen en meegewerkt aan verschillende kennissessies, zoals de sessie over masterplanstudies en het beoordelen van laskwaliteit van piping contractors. De onderwerpen die in de sessies aan bod komen worden veelal aangedragen door de medewerkers zelf, waardoor ze dichtbij de praktijk liggen. Het aanbod is groot, waardoor ik gericht keuzes maak. Gelukkig faciliteert Uticon ook in deelname vanuit thuis via videoconferencing.”

Ook werken bij Uticon?