Marleen Mouwen aan het woord

Senior projectleider, Gebouw Gebonden Installaties (W & E), Yerseke

Marleen is na het afronden van haar studie werktuigbouwkunde aan de TU in Enschede eerst korte tijd als freelancer aan de slag gegaan. Vervolgens heeft ze bijna 13 jaar voor een ingenieursbureau gewerkt. Ze begon hier als engineer w-installatie en heeft zich in vrij korte tijd ontplooid tot projectleider. In september 2010 heeft Marleen de overstap naar Uticon gemaakt. Ze vervult hier de rol van senior projectleider installatietechniek.

Is dit jouw vakgebied?

Marleen over haar werk bij Uticon

“Ik werk altijd aan verschillende opdrachten naast elkaar. Op dit moment ben ik bezig met een adviesstudie op het gebied van klimatisering voor een frietfabriek in België. Hierbij denken we concepten uit en bekijken en beoordelen we de verschillende varianten. Daarnaast zijn we bezig met onderhoudsadvies voor alle gebouw gebonden installaties voor een sociale werkplaats in Zeeland. Voor een zuivelfabrikant in België heb ik afgelopen jaar gewerkt aan een masterplanstudie. Verder werk ik ook aan een multidisciplinair nieuwbouwproject bij een groente verwerkend bedrijf in Noord-Brabant. Binnen dit project ben ik verantwoordelijk voor het HVAC gedeelte.”

“Mijn werk is heel afwisselend. Geen enkele dag hetzelfde voor mij. De ene keer werk ik vanuit ons kantoor de andere keer zit ik bij de klant op locatie. Die combinatie vind ik erg leuk.”

Senior projectleider gebouw gebonden installaties (w en e) aan het woord

Wat maakt werken bij Uticon zo leuk?

“Vooral de afwisseling in mijn werk vind ik erg leuk. Doordat je projectmatig werkt voor veel verschillende opdrachtgevers zie je heel veel. Je bent voortdurend bezig met verbeteren en optimaliseren en datgene dat je bedacht hebt wordt ook daadwerkelijk gebouwd. Dat we vaak bij de bouw betrokken zijn vind ik een groot pluspunt.”

“Veel van de projecten zijn multidisciplinair waardoor je samenwerkt met verschillende vakgebieden. Uticon heeft enorm veel vakkennis in huis. Door verschillende afdelingen en vestigingen te laten samenwerken en te zorgen voor een goede kennisdeling komen we tot hele mooie oplossingen. Dat vind ik erg interessant. Verder vind ik het erg prettig dat je binnen Uticon heel veel vrijheid hebt en vertrouwen krijgt.”

De Uticon Food Academy

“De komst van de Uticon Food Academy heb ik als erg positief ervaren. Als we binnen onze afdeling merken dat we over een bepaald onderwerp graag meer willen weten, dragen we dit aan bij de academy. Op basis hiervan wordt dan een kennissessie georganiseerd die afgestemd is op onze wensen. Zo is er onlangs een sessie over sprinklers georganiseerd. Buiten technische onderwerpen, komen ook niet technische zaken aan bod. Zo volg ik momenteel bijvoorbeeld de cursus Advies en Onderhandelingsvaardigheden.”

De Uticon cultuur

“Ik vind dat er binnen Uticon een erg open cultuur heerst. Er is ook heel veel mogelijk binnen het bedrijf. Het is daarbij wel belangrijk dat je niet op je stoel blijft zitten afwachten maar zelf initiatief toont!”

Ook werken bij Uticon?